Красные гвоздики оптом
Aloe Vera - o plantă de cameră magică. Instrucțiuni de îngrijire

Aloe Vera — o plantă de cameră magică. Instrucțiuni de îngrijire

Cu siguranță ați auzit de proprietățile benefice ale acestei plante și nu este o noutate că ea poate fi crescută în condiții de casă, într-un simplu ghiveci. Aloe Vera are o serie de proprietăți medicinale, de la tratarea arsurilor până la aplicarea uleiului de Aloe în scopuri estetice sau terapeutice. Totuși, pentru a ne bucura de avantajele ei trebuie să fim atenți cum creștem această floare. În acest articol vă spunem care sunt «condițiile» care îi asigură o «viață confortabilă» plantei Aloe Vera.

Lumina

Aloe vera iubește locurile în care se poate bucura de lumina directă de la soare. E important ca lumina să fie permanentă adică – să se mențină pe toată durata zilei. Dacă doar jumătate de zi aceasta se bucura de «căldura» soarelui, încercați să găsiți un loc în care planta va fi cât mai supusă razelor solare.

Temperatura

În timpul verii puteți scoate planta la o «plimbare» afară. Totuși se recomandă să faceți asta în zilele cele mai calde ale verii, și în locuri în care nu o supuneți curenților de aer. În condiții de casă, planta nu rezistă o perioadă lungă la temperaturi mai joase de 5° C.

Apă

Chiar dacă are cerințe asemănătoare cu cele ale cactusului, Aloe Vera necesită puțin mai multă apă. Totuși, planta nici pe departe nu-și dorește să fie «scăldată» permanent în apă. Puteți să o udați odată pe săptămână însă doar atunci când vedeți că solul este deja «prea uscat». În timpul iernii Aloe Vera trebuie udată rar deoarece în acest sezon apa se asimilează mai greu.

Solul

Planta iubește solul puțin nisipos și un pic calcaros. După posibilitate amestecați solul plantei cu cărbune din lemn sau pietricele mărunte de cărămidă. Odată la trei ani se recomandă să replantați Aloe într-un nou ghiveci mai mare. Pentru plantele tinere, se recomandă să le fie schimbat solul în fiecare primăvară.

Spre sfârșit, rețineți un lucru: frunzele plantei trebuie să crească neapărat în sus. În caz contrar, e ceva în neregulă cu modul cum aveți grijă de floare. Deseori asta se poate întâmpla din cauza lipsei de lumină. Cam acestea sunt «dorințele» acestei plante unice. Respectați-le și vă veți bucura din plin de aer curat și de proprietățile medicinale excepționale ale plantei Aloe Vera.

Блог о цветах и флористах в Молдове