Красные гвоздики оптом
Flori de cameră care rezistă fără lumină

Flori de cameră care rezistă fără lumină

Ne plac florile de cameră, dar uneori, dorim să le «dezlipim» practic de fereastră. Totuși știm că această «fereastră» este importantă pentru ele. Totul se rezumă la lumină. Ne pare, destul de dificil să ne imaginăm vre-o plantă care s-ar dezvolta sănătos într-un colț al camerei. Totuși, există flori cărora le convine un astfel de «habitat». În acest articol vă povestim despre câteva flori care au cele mai mici «pretenții» pentru lumină.

Aglaonema

Este o plantă care își are primele rădăcini pe continentul asiatic de Sud-Est. Cele mai multe specii cresc sub formă de tufă, ajungând până la 19 cm înălțime. Aglonema mai este numită – planta întunericului deoarece se adaptează perfect fără lumină. În schimb, aceasta are două necesități majore și anume căldură și multă apă.

Aspidistra

Este de asemenea o plantă care își are rădăcinile în Asia, în special în China și Taiwan. Totuși aceasta este destul de sensibilă la razele directe ale soarelui. Dacă este expusă o perioadă prea lungă, încep să apară arsuri puternice pe frunze. Aspidistra – este una dintre puținele flori care ajunge la înălțimea de 100 cm într-un timp foarte scurt. Deseori este așezată în colțurile încăperilor pe suporturi speciale.

Zamioculcas

Deseori este numită planta ZZ. Aceasta e originară din Africa de sud-est țara sa de origine fiind Kenya. Comparativ cu Aglonema, planta ZZ nu are nevoie de multă apă. Din contra, aceasta are o proprietate excepțională de a depozita o lungă perioadă de timp apa în tuberculi. De la prea multă apă frunzele se îngălbenesc. Din păcate această plantă are nevoie periodic de lumină fiindcă fără ea nu se dezvoltă normal. Cel puțin câteva ore pe zi îi sunt de ajuns. Totuși, fără lumină ea «supraviețuiește» destul de bine, doar că nu va crește.

Sansevieria sau «Limba soacrei»

Or, uneori mai este numită «planta cu piele de șarpe». Este o floare fără tulpină care crește în înălțime foarte repede până la 60 centimetri. Aceasta este una din cele mai rezistente. Rezistă bine la lumina directă și indirectă a soarelui și se descurcă excelent chiar și în apartamente umbrite.

Acestea au fost florile noastre. Totuși, rețineți că lumina este o condiție importantă pentru dezvoltarea unei flori. Amplasați aceste flori în locuri unde știți că vor putea avea parte de cel puțin «o oră de lumină» pe parcursul zilei.

Блог о цветах и флористах в Молдове