Красные гвоздики оптом
Top 5 Plante medicinale care cresc în Moldova

Top 5 Plante medicinale care cresc în Moldova

Mulți dintre noi preferăm modalitățile «tradiționale» de tratament, fără pastile, siropuri și fel de fel de antibiotice. În acest articol vă propunem să aflați despre cele 5 cele mai bune plante medicinale pe care le puteți crește sau culege pe meleagurile Moldovei.

5. Urzicile

Urzicile sunt plante medicinale, folosite încă din antichitate. Interesant e faptul că «pișcătura» de urzică este în același timp «neplăcută» dar și lecuitoare. Urzicile au proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, foarte utile sunt ceaiurile din urzici, care se recomandă în special spre consum primăvara. Acesta are un efect tonifiant pentru stomac și laxativ, lecuiește pancreasul și scade considerabil glicemia din sânge.

4. Coada șoricelului

Coada șoricelului este o plantă medicinală destinată, în special femeilor. Se folosește frecvent ca ceai. Aceasta contribuie la reglarea echilibrului hormonal și reduce riscul de afecțiune a ovarelor, uterului sau sânilor. Planta mai are poprietatea de armonizare a ciclului menstrual și chiar reduce durerile menstruale. Ceaiul din coada șosricelului contribuie la păstrarea sănătății dinților, protejează gingiile și reduce sângerarea acestora.

3. Aloe Vera

«Aloe Vera» — este o plantă suculentă, cu adevărat «magică». Aceasta nu doar are proprietăți medicinale dar și cosmetice. Din punct de vedere medicinal prin aplicare directă sucul de Aloe este foarte util pentru dezinfectarea rănilor și tratamentul arsurilor. De asemenea aceasta este mărește sănătatea cardiovasculară reducând densitatea excesivă a sângelui.

2. Menta

Este una din cele mai vechi plante medicinale folosite pe continentul european. Cu siguranță ați băut vreodată ceai de mentă. Aceasta rezolvă cu brio orice probleme intestinale, de la arsuri până la probleme de balonare sau grețuri. Menta tratează acneea, migrena iar uleiul de mentă reduce tensiunea cardiovasculară. De asemenea, ceaiul de mentă poate fi un substitut fiabil pentru prafurile uzuale «anti-răceală».

1. Măceșul

Măceșul se află pe primul loc în topul nostru fiindcă este o plantă capabilă să trateze în jur de 100 de boli. Numele științific al plantei este «Rosa Canina» — această denumire a obținut-o datorită capacității sale uimitoare de a vindeca mușcăturile de câine turbat. Măceșul poate trata: alergiile, artrita, afecțiunile digestive, unele afecțiuni cardiovasculare, viroze etc. Măceșul se administrează ca ceai sau în formă de pulbere. De altfel ceaiul de măceș are și funcția «cafelei» — acesta revigorează și vă oferă un «boost» pe o perioadă lungă.

Блог о цветах и флористах в Молдове